“Saya Baru Buat Police Report” – Chef Wan Akhirnya Buat Laporan Polis Terhadap…..

Petang tadi, chef selebriti, Datuk Chef Wan berkongsi berita bahawa dia baru sahaja membuat laporan polis di Balai Polis Taman Tun Dr Ismail.

Laporan polis ini dibuat ekoran satu artikel yang dikatakan telah silap menggunakan quote yang dibuat oleh Datuk Chef Wan.

Ini berkenaan gambar baju yang dimuatnaik oleh Datuk Chef Wan.

Ini komen Chef Wan:

“Just made my police report with regard to the article which falsely quoted me and compromised my reputation in their article written in the Malaysia – Chronicle. Its in the hands of the Law now Let justice prevail!

Ini gambar terkini dari Chef Wan setelah membuat laporan polis.

Sebelum ini, Chef Wan memuatnaik satu posting yang mana dia terkejut apabila mengetahui ada pihak yang tersalah menggunakan gambar yang dimuatnaik olehnya.

Ini bukti yang dimuatnaik oleh Chef Wan tentang satu artikel.


Ini caption penuh dari Chef Wan:
“Finally i found out its Malaysia Chronicle slandering me.

“Tu sebab hari ini we should not swallow everything u see on social media, internet etc.

All this is what Allah want to exposed alot of our human behaviour that is irresponsible.

They do anything to get attention for what ever reason knowing the public are lusting for all this craps.

“From bloggers to medias u name it.

This is exactly what i wanted to show all of u how manipulative we human beings can be or will do including some of our TV stations.

“We lived in the world of power, wealth, being popular dan mcm2 lagi sampai ramai manusia sanggup mengadai kan negara kita mau pun maruah diri masing2 and let our human values jatuh menjunam.

“When i went to Penang to filmed for free ” Confuscious was a foodie” to help promote Penang for Canada food Network no body care even to write about it…but the minute i say something positive about penang saya di kecam oleh Pemuda Umno Penang and was given a warning.

“Why do we always loved to dwell on the negative things instead of trying to highlight something that is good being done in this country?

“U cant credit others for that ke or we are too ashamed to accept the truth?

“Anak saya bercerai berkemah la media depan rumah esp those Malay media mau pun kisah GV.

Dapat 4 anugerah dlm 2 bulan satu media pun tak mai nak interview pun!

I wondered why?

“Patut la masyarakat pun ramai yg sikap mcm sampah di social media yg menegak kan benang yg basah serta mengata dan menghina manusia lain kerana kita tidak berlaku adil dan sogok kan segala sampah kepada mereka!

“Yang cerdik dan bertanggung jawab akan nampak segala tipu helah manusia ini atau pun di sebaliknya.

Since when to try and educate society and telling the truth is wrong?

“Solat 5 waktu, baca Al quran, pi ceramah agama, ke Umrah dan menunai kan Haji i thought we would have learned what honesty, kindness, being truthful is all about?

“Instead we behaved totally the apposite of everything dan menjadi manusia yg talam dua muka.

Shame on some of u all out there to not even understand what is going on with our societies today
Kita yg berkata benar dan menasihat kan yg baik2 pulak di salah serti kan mau pun di fitnah kan!
Ini gambar yang dimuatnaik oleh Chef Wan:

Ini caption penuhnya:
Isnt this so funny la….siapa la punya kerja ni.

Dah nak election ni esok entah apa lagi yg pelik2 akan keluar pun.

Ohhh yes i was approached both by Orang2 Umno mau pun opposition to go on their various campaign konon satu Kampong nanti dtg nak tengok CW.

I said ” La siapa la saya ni hanya tukang masak bukan artist pun.

Jika nak bertanding jadi PM tak pe la.

Ini setakat nak perguna kan saya masa election ni tak payah la.

Gajah dgn gajah nak berperang kita nak tersepit untuk apa?

Politics can be such a filthy game.

Hari ini org suka kita depa sanjung!

Esok just look at Tun M tu apa yg mereka tak luta kan dia?

Esok meninggal org tua tu tengok la they all will come back to mohon maaf dan pay their respect dan segalanya.

Its too late.

Off course masing2 dgn political diff mereka buy why so vicious with hatred dan vengence.

I find such behaviour so disgusting.

The hippocrisy in manusia ini.

Some tak ada princip dah mcm lalang pun ya.

So i rejected all offer as i am not into Politics either.

I believed as Malaysian we all have the right to vote.

Exercise that right wisely enough said!

Hak itu no one can take from us.

Tak kuasa nak main drama minggu ini pun atau melayan segala filthy game manusia ini.

Be honest and do the right thing sudah lah for me.

Allah will eventually help us to see everything.

Saya percaya kuasa Allah.

Sometime dia berdiam…nak tengok sejauh mana tupai2 itu boleh melompat!

Tiba masanya akan jatuh ke bumi pun.

Politician2 baik Menteri come and go these days.

Nasib baik di pilih rakyat u up there la.

Esok dah jatuh kebawah tiada siapa yg peduli kita di tepi jalan pun kemungkinan jadi.

I used to see alot this particular x Minister of Tourism at many social events.

Masa berjawatan punya la berlagak dan sombong.

Tapi bila habis election masing2 kena gulung tikar bantal.

Pi function terkebil kebil duduk2 one corner siapa pun tak layan.

Some of the people i met siap kata lagi..

Tu besar Cilaka yr x Minister of Tourism tu!

Saya terkejut who is he talking about ni?

Sekali pusing baru nampak si mangkuk berhayun ini!

People just snub and ignore him?

Hati saya kata la…kesian and i went over to talked to him lagi!

Kesian..Allah bayar cash!

sumber:soyalemon.com

error: Content is protected !!