Downpayment BMW Guna Duit Syiling 5 Sen.. Video Kucar Kacir Sebuah Pusat Jualan Kereta BMW Apabila Pekerja Terpaksa Bekerja Lebih Masa Untuk Mengira Duit Syiling Sebagai Downpayment Oleh Seorang Pelanggan..

Seorang usahawan di China mengejutkan orang ramai termasuk kakitangan di Pusat Jualan BMW di Putian, Fujian, apabila membayar wang pendahuluan menggunakan duit syiling 5 mao (5 sen) pada 18 Disember.

Difahamkan, wang tersebut hasil usaha menabungnya dan digunakan untuk membeli kereta idaman BMW bernilai RM245,766.

Akibat lelaki yang enggan dikenali itu bertegas mahu membayar wang pendahuluan dengan duit syiling, para pekerja dalam pusat jualan terpaksa mengira satu persatu duit syiling dalam 10 kotak.

Agak menyedihkan apabila para pekerja terpaksa bekerja lebih masa hanya untuk mengira jumlah syiling tersebut yang bernilai RM 43,784.

Menurut Mr.Gu, Pengarah Pusat Jualan BWM, “Semua duit syiling tersebut adalah syiling 5 Mao yang telah disimpan oleh beliau bertahun-tahun lamanya.”

Mr.Gu turut ditugaskan untuk mengambil semua 10 kotak tersebut di rumah pelanggannya dan membawa pulang ke pejabat untuk dikira.

Tontonlah video di bawah bagi melihat keadaan para pekerja mengira duit syiling satu-persatu.

Sumber: Dailymail

Lihat video di bawah:

Sumber Era Baru…

Jika anda suka dengan kisah ini. Sila berikan sokongan dengan KONGSI bersama rakan anda supaya kami dapat terus berusaha menyediakan kandungan berkualiti buat tatapan komuniti semua. Ribuan Terima Kasih.

Samsung Bayar Saman Guna Duit Syiling Kepada Apple

Memang sangat lawak apabila Syarikat Samsung bayar saman guna duit Syiling. Sebelum ni, samsung telah kalah saman akibat meniru paten produk apple dan kena bayar USD 1 Billion. Akibat dari perbuatan itu, samsung memilih cara terbaik dan paling menyusahkan didunia untuk membayar saman dengan menghantar wang syiling 5 Sen kepada Apple. Ini pasti sangat menyakitkan hati syarikat Apple. Apapun caranya, pembayaran tetap dibuat seperti yang diarahkan.

http://1.bp.blogspot.com/-_qKTheOuboM/UD2yxQWAiMI/AAAAAAAAAg4/o7yuU9ZLF6U/s320/1069640_0.jpg

Petikan Akhbar

Lebih daripada 30 trak yang dipenuhi dengan syiling 5 sen tiba di ibu pejabat Apple di California. Pada mulanya, pengawal keselamatan yang melindungi kemudahan menyangka ia dialihkan ke tempat yang salah, tetapi beberapa minit kemudian, Tim Cook (Ketua Pegawai Eksekutif Apple) menerima panggilan dari Samsung Ketua Pegawai Eksekutif menjelaskan bahawa mereka akan membayar $ 1000000000 dolar untuk denda baru-baru ini dengan yang diutuskan terhadap Selatan syarikat Korea dengan cara ini. Apa yang lucunya adalah dokumen yang ditandatangani tidak menetapkan kaedah pembayaran tunggal, jadi Samsung berhak untuk menghantar kepada pencipta iPhone sedolar bilion seperti yang mereka fikirkan terbaik.

Lee Kun-Hee berkata, ia adalah taktik kotor, menyebabkan Pihak Apple sakit kepala kerana mereka perlu untuk memohon untuk mengira semua wang itu, dan memeriksa jika ia adalah lengkap dan cuba untuk mencari bank bagi mengira semua duit yang telah dihantar oleh pihak Samsung. Lee Kun-hee, Pengerusi Samsung Electronics, memberitahu media bahawa, syarikat itu tidak akan takut oleh sekumpulan “Geeks dengan gaya” dan bahawa jika mereka mahu bermain kotor, mereka juga tahu bagaimana untuk melakukannya.

Anda boleh menggunakan syiling anda untuk membeli minuman di mesin sedikit untuk hidup atau mencairkan syiling untuk membuat komputer, itu bukan masalah saya, saya sudah membayar mereka dan memenuhi undang-undang. Sejumlah 20000000000 syiling, telah disampaikan dan berharap untuk menamatkan persengketaan pada minggu ini.

Ini mungkin cara paling kreatif yang pernah dibuat oleh syarikat gergasi samsung untuk membayar saman.
Sumber: Samsung Bayar Saman Guna Duit Syiling Kepada Apple | melvister.com

 

 

error: Content is protected !!