Sangat Pelik ! Kuil Pemujaan P4yud4r4 Dibina Di Jepun

Kuil Payudara Pelik Di Jepun

Info Pelik. Sebuah kuil yang didedikasikan untuk payudara wanita mungkin kedengaran lucu bagi kita, tetapi di Jepun, ini adalah tempat yang benar-benar suci. Terletak di Kota Soja di Wilayah Okayama Jepun, Kuil Karube didedikasikan untuk Chichigamisama, Dewi Payudara.

Dia dipercayai untuk membantu Kelahiran anak, pengeluaran susu ibu dan bahkan mengubati kanser payudara. Dibina pada 1678, kuil ini menjadi terkenal kerana pohon sakura mati yang masih berdiri di sisinya. Tujuannya jelas untuk menutup semua hal tentang payudara.

Oleh kerana itu, perempuan dari seluruh Jepun akan mengunjungi untuk berdoa untuk menyembuhkan dan berubat. Rupanya ini boleh berkisar dari masalah menyusui, untuk rawatan kanser, tetapi ada juga pelawat yang datang meminta Dewi Payudara membuat payudara mereka menjadi lebih besar!

Ada juga Ema, papan kayu kecil, di mana hamba-hamba menulis doa-doa mereka dan permintaan, dengan harapan dewa mendengar dan menerima doa mereka.

Harganya sekitar $21 dan boleh ditempah secara dalam talian, itu pun jika anda berminat.

Memang pelik kan..

Sangat Pelik ! Kuil Pemujaan Payudara Dibina Di Jepun  | Di Jepun banyak sekali kuil kuil pemujaan yang boleh kita dapati namun apa kamu tahu jika di Jepun juga ada kuil pemujaan khusus untuk payudara wanita. Kuil payudara di Jepun tidak banyak seperti kuil kuil lain yang ada di Jepun , jumlahnya hanya ada dua saja yakni kuil Mama kannon dalam bahasa Jepun Ryuuon Ji dari mazhab Buddha Jaudo .

Kannon atau Guayin yakni Dewi Welas Asih yang merupakan kuil payudara pertama yang ada di Jepun yang terletak di wilayah Aich .  Nah kuil yang kedua adalah Kawasaki Kannon yang juga masih terletak sama di wilayah di Aichi , awalnya kuil payudara Kawasaki Kannon ini tidak terlalu terkenal bahkan banyak orang yang tidak mengetahuinya, namun akhir akhir ini nama kuil ini mendadak menjadi terkenal setelah banyak dibicarakan di jejeraing sosial.

Biasanya orang orang yang datang ke kuil payudara di Jepun ini meminta agar bisa melahirkan dengan cara mudah namun ada juga yang meminta agar mereka punya payudara yang besar dan juga indah bahkan ada juga yang meminta agar puting payudara mereka kelihatan lebih merah agar lebih kelihatan menarik.

Sumber artikel: http://www.sentiasapanas.com/2012/10/kuil-payudara-pelik-di-jepun.html#ixzz58PdDCvts

error: Content is protected !!