“Kakak Sajat,Kalau Betul Kakak Ni Perempuan Tulen ,Nape Suara Kakak Garau Eh?”-Ditanya Tentang Suara Garau Macam Suara Jantan,Ini Jawapan Sajat

“Kakak Sajat,Kalau Betul Kakak Ni Perempuan Tulen ,Nape Suara Kakak Garau Eh?”-Ditanya Tentang Suara Garau Macam Suara Jantan,Ini Jawapan Sajat

Makin lama makin banyak yang menjadi persoalan orang ramai terhadap identiti Nur Sajat Kamaruzaman. Yelah,dari dulu lagi ramai orang persoal,dulu dia cakap dan mengaku pondan atau mak nyah,kemudian mengaku khunsa pula. Dek kerana ramai pihak yang membiarkan hal ini berlanjutan,maka tidak hairan ramai lelaki yang berminat untuk jadi wanita semakin ramai di luar sana.

 

Pada tahun-tahun yang sudah ketika Sajat masih belum popular inilah rupa Sajat yang dahulu.Pernah dia muncul di kaca TV dan di temuramah wartawan dengan tajuk program Halalkah Aku mengisahkan kehidupan sisi hidup seorang mak nyah.

 

Video itu telah di selongkar kembali oleh netizen untuk mendengar semula kenyataan yang di berikan oleh Sajat sebagai seorang mak nyah,bukanlah seorang khunsa.

 

Namun, hari ini apabila ramai netizen bertanyakan kepada Sajat tentang episode video terebut,Sajat menjelaskan,video itu hanyalah lakonan dirinya sebagai seorang mak nyah. Ramai yang mempersoal,kenapa dia perlu berlakon menjadi mak nyah jika benar dia seorang wanita.Itu bukanlah drama Melayu yang selalu ada dalam TV?


Melalui rakaman video ini juga, Sajat yang sibuk di dandan turut menjawab soalan netizen yang bertanya kenapa suaranya garau dan gaya seperti seorang  pondan sedangkan dia mengaku dia seorang perempuan? Jawab Sajat,itu kerana dia selalu bergaul dengan adik-adik dan perkara itu membuatkan dia terikut-ikut.(Adik-adik merujuk pada golongan nyah yang ada juga selalu menjadi jurusolek).

Namun begitu, jawapan Sajat memang membuatkan ramai netizen tidak puas hati kerana menurut mereka ianya tidak masuk akal.Mungkinkah berlaku suara garau dan perilaku seseorang wanita sejati boleh terikut-ikut kerana selalu bergaul dengan golongan nyah?

“Lolll dia boleh cakap dia dalam “Halalkah aku” hanya lakonan🤣🤣🤣 like seriously, are you trying to show your stupidity to us with never admit that you actually lelaki ketika lahir tetapi makan pil hormon ketika umur 14tahun? Masya Allah sesungguhnya kami para wanita tak tiap masa desperate macam you yg tunjuk lurah tu, memalukan!👎🏻 if you really admit that you tu mmg perempuan sejati, okay show to us your full name in ic and gambar dlm ic. That thing is enough to us la BRO SAJAT!🙄”

“Mane ade prmpn ori trgeleng2 kpala bila bckp. Takpela…bg la si Pondan ni mmBADUTkn diri utk industri hiburan. Bg la dia award yg dia hamakkn tu, ‘perempuan cantik’. 😝 biarla dia terbang dgn impian dn anganan palsu. Tak jeless ponn. We are more than you have. Be what you want to be, go wherever you wanna go… We’re watching you like a clown in a circus…. So sad…. How desperate. We will amaze you when you turn to the most eligible bachelor with honor”

“Lakonan? Tapi itu rancangan dokumentari dan bukan drama. Harap penerbit dan wartawan yg terbabit boleh bagi pencerahan.Kalau betul hanya satu ‘lakonan’, mmg hancurlah kredibiliti wartawan2 dan penerbit yg terbabit. Macam mana pulak dgn penyertaan2 sajat dlm ratu2 maknyah? Especially miss tiffany di thailand? Sbb syarat penyertaan, peserta mestilah lelaki. Ada jugak interview dlm newspaper di thailand yg sajat mengaku menukar jantina. Itu pun semua lakonan? Harap sajat boleh bagi pencerahan isu2 ni sbb banyak kekeliruan dlm masyarakat disebabkan statement2 sajat dulu dan sekarang berbeza. Jadi kita pun tak tau nk percaya yg

Sumber : kisahdunia

error: Content is protected !!