10 Negara Dengan Budaya Seks Paling Bebas Di Dunia! No 1 Tu Paling Famous Dikalangan Lelaki Malaysia

10 Negara Dengan Budaya Seks Paling Bebas Di Dunia. No 1 Tu Paling Famous Dikalangan Lelaki Malaysia

Pelacur merujuk kepada lelaki atau wanita yang melakukan hubungan seksual secara sukarela bagi imbuhan wang. Sekiranya secara paksaan, ia ditakrifkan sebagai rogol. Bagi wanita yang menjalin hubungan seksual dengan pasangan terhad, satu atau dua sahaja bagi imbuhan wang, perlakuan ini dikenali sebagai perempuan simpanan. Bagi lelaki yang menjalin hubungan seksual dengan pasangan terhad, satu atau dua sahaja bagi imbuhan wang, perlakuan ini dikenali sebagai gigolo.

Pelacur biasanya terdedah kepada penyakit kelamin dan cenderung mendapat penyakit barah pangkal rahim.[1][2][3] Barah pangkal rahim ini dipercayai disebabkan oleh Virus Papilloma Manusia (Human Papilloma Virus (HPV)) yang sering terdapat pada sel pangkal rahim apabila mereka didapati mempunyai perubahan pra-barah atau barah. Oleh itu, mereka yang aktif secara seksual atau sering bertukar pasangan perlu menjalani ujian kesihatan yang lebih kerap seperti ujian lumuran Pap. [4]

Perselingkuhan dalam sesuatu hubungan suami isteri juga tidak lagi dipandang taboo meskipun melanggar adat dan budaya Timur. Malah, penzinaan sudah menjadi sesuatu yang terlalu lazim dalam realiti kehidupan masyarakat masa kini.

World prostitute

Kami senaraikan 10 buah negara dengan budaya seks paling bebas di dunia.

10. Finland

Seks dianggap sebagai sesuatu yang positif di Finland, bahkan ada yang memilih untuk tidak berkahwin bagi membolehkan mereka bertukar-tukar pasangan tanpa risiko komitmen. Kebanyakan rakyat Finland gemar hubungan seks rambang, dan ianya merupakan suatu yang dibenarkan di dalam budaya masyarakatnya.

9. United Kingdom

Kadar pasangan di UK yang pernah berlaku curang dalam perhubungan mereka adalah antara yang paling tinggi di dunia. Bukan itu sahaja, malah kadar kehamilan anak luar nikah oleh gadis bawah umur juga menjadi satu epidemik yang semakin menjadi-jadi di negara tersebut.

8. Sepanyol

Tak dinafikan, wanita-wanita Sepanyol rata-ratanya cantik dan seksi. Oleh itu, meskipun Sepanyol merupakan sebuah negara yang mempunyai pegangan Kristian Katolik yang kuat, kadar pelacurannya adalah antara yang paling tinggi di Eropah.

Baru-baru ini, mahkamah memutuskan bahawa pelacur di Sepanyol bakal berhak untuk mempunyai hak-hak pekerja dan mampu untuk menuntut faedah pengangguran setelah tidak lagi bekerja.

7. Belgium

Majoriti rakyat Belgium mempunyai keahlian dalam laman web dan komuniti ‘mencari cinta’di Internet. Malah, mereka juga lebih selesa berada dalam hubungan terbuka dan gemar bertukar-tukar pasangan. Curang dalam sesebuah hubungan percintaan juga tidak menjadi hal yang terlalu besar untuk mereka.

6. Norway

Dalam senarai ini, Norway merupakan negara yang paling protektif sekali terhadap pekerja seksnya. Pengharaman aktiviti jual-beli seks yang dikuatkuasakan sejak tahun 2009 menyukarkan pelacur untuk mendapatkan pelanggan, namun masyarakat Norway mengamalkan sikap terbuka dalam memilih pasangan seks mereka.

5. Perancis

Perancis merupakan satu-satunya negara yang terbuka dengan kanak-kanak dalam hal-ehwal seksual, sehingga membolehkan kerajaannya meletakkan had umur bagi menonton filem yang memaparkan seks ganas, Fifty Shades Of Grey, adalah 12 tahun.

4. Jerman

Dengan purata 49 pekerja seks bagi setiap 10,000 wanita, Jerman mempunyai dasar yang terbuka terhadap industri pelacuran. Tidak seperti negara-negara Kesatuan Eropah yang lain, pelacuran merupakan satu industri yang sangat meluas, sistematik, dan dibenarkan undang-undang Jerman.

Malah, sebuah tinjauan menunjukkan lebih 60 peratus wanita Jerman pernah curang terhadap pasangan mereka.

3. Itali

Itali merupakan sebuah negara yang kaya dengan sejarah dan nilai budaya yang telah wujud sejak ribuan tahun lampau. Namun, budaya yang malar hijau tidak semestinya menterjemahkan keelokkan moral masyarakatnya.

Daripada peristiwa kemusnahan Pompeii setelah letusan gunung berapi mengejut melenyapkan kota seks purba itu daripada peta dunia suatu ketika dahulu, sehinggalah skandal seks bekas PM Itali Silvio Berlusconi yang didapati gemar melanggan pelacur kelas atasan pada tahun 2011, Itali sememangnya sinonim dengan industri seks yang meriah dan penuh glamor.

2. Denmark

Seks merupakan sesuatu yang sangat organik di Denmark sehinggakan rakyatnya langsung tidak merasa malu dengan aktiviti itu. Apabila seks bebas menjadi suatu norma, maka tidak hairanlah ibu negaranya iaitu Copenhagen menjadi destinasi pelacongan seks yang berkembang pesat.

Kedai-kedai menjual alatan seks dibuka secara terang-terangan di kawasan kekeluargaan, dan rumah pelacuran yang memaparkan pekerja seksnya dalam keadaan mengghairahkan menjadi satu pandangan biasa di negara Skandinavia itu.

1. Thailand

Dengan purata 45 daripada 10 ribu orang wanitanya memilih kerjaya sebagai pelacur, Thailand sememangnya cocok digelar syurga seks bukan sahaja bagi pelancong luar, malah juga lelaki Malaysia.

Rata-rata pelancong tertumpu di bahagian Patpong di Bangkok, yang dikatakan kawasan terbaik untuk melanggan pelacur-pelacur muda dan cantik dengan harga yang tidak terlalu mahal. Bahkan, Thailand juga terkenal dengan pelacur pondan dan lelaki gay!

Walaupun pelacuran sebenarnya menyalahi undang-undang di Thailand, namun aktiviti itu dibenarkan selagi kawal selia dilakukan serta pekerja seksnya mendapatkan ujian jangkitan kelamin.

Sumber artikel: http//www.sentiasapanas.com/2015/07/10-negara-dengan-budaya-seks-

JAUHI MAKSIAT,JANGAN HAMPIRI ZINA!!

Firman Allah :

“janganlah kamu menghapiri zina. Sesungguhnya zina itu adalah satu perbuatan yang keji dan satu jalan yang buruk ( yang membawa kerosakan)” (al-Isra’ : 32 )

Pesanan Rasulullah SAW :

“ janganlah engkau bersendirian dengan seorang wanita kecuali ketiganya dalah syaitan” (Riwayat Tabrani)

Alangkah jelasnya sabda Rasulullah SAW :

“Kedua-dua tangan juga berzina dan zinanya adalah menyentuh. Kedua-dua kaki juga berzina dan zinanya adalah berjalan (menuju ke tempat pertemuan). Mulut juga berzina dan zinanya ialah ciuman.” ( Riwayat HR Muslim dan Abu Daud)

“ Tidak ada yang lebih patut bagi dua orang yang saling mencintai kecuali nikah” (Riwayat Ibn Majah)

Firman Allah :

Wahai Adam! Tinggallah engkau dan isterimu di dalam syurga serta makanlah dari makanannya sepuas-puasnya apa sahaja kamu berdua sukai, dan janganlah kamu hampiri pokok ini, (jika kamu menhampirinya) maka akan jadilah kamu orang-orang yang zalim. ( al-A’araf : 19)

Laki-laki yang berzina tidak mengawini melainkan perempuan yang berzina, atau perempuan yang musyrik; dan perempuan yang berzina tidak dikawini melainkan oleh laki-laki yang berzina atau laki-laki musyrik, dan yang demikian itu diharamkan atas orang-orang yang mukmin. (al –Nur : 3)

Sesungguhnya laki-laki dan perempuan yang muslim, laki-laki dan perempuan yang mukmin, laki-laki dan perempuan yang tetap dalam ketaatannya, laki-laki dan perempuan yang benar, laki-laki dan perempuan yang sabar, laki-laki dan perempuan yang khusyuk, laki-laki dan perempuan yang bersedekah, laki-laki dan perempuan yang berpuasa, laki-laki dan perempuan yang memelihara kehormatannya, laki-laki dan perempuan yang banyak menyebut (nama) Allah, Allah telah menyediakan untuk mereka ampunan dan pahala yang besar. ( al-Ahzab : 35)

Dan tidaklah patut bagi laki-laki yang mukmin dan tidak (pula) bagi perempuan yang mukmin, apabila Allah dan Rasul-Nya telah menetapkan suatu ketetapan, akan ada bagi mereka pilihan (yang lain) tentang urusan mereka. Dan barang siapa mendurhakai Allah dan Rasul-Nya maka sungguhlah dia telah sesat, sesat yang nyata. (al-Ahzab : 36)

Dan jika kamu ditimpa sesuatu godaan setan, maka berlindunglah kepada Allah. Sesungguhnya Allah Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui. ( Al-A’raaf : 200 )

Katakanlah kepada orang laki-laki yang beriman: “Hendaklah mereka menahan pandangannya, dan memelihara kemaluannya; yang demikian itu adalah lebih suci bagi mereka, sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yang mereka perbuat”. ( Al-Nur : 30 )

Katakanlah kepada wanita yang beriman: “Hendaklah mereka menahan pandangannya, dan memelihara kemaluannya, dan janganlah mereka menampakkan perhiasannya, kecuali yang (biasa) nampak daripadanya. Dan hendaklah mereka menutupkan kain kudung ke dadanya, dan janganlah menampakkan perhiasannya, kecuali kepada suami mereka, atau ayah mereka, atau ayah suami mereka, atau putra-putra mereka, atau putra-putra suami mereka, atau saudara-saudara laki-laki mereka, atau putra-putra saudara laki-laki mereka, atau putra-putra saudara perempuan mereka, atau wanita-wanita Islam, atau budak-budak yang mereka miliki, atau pelayan-pelayan laki-laki yang tidak mempunyai keinginan (terhadap wanita) atau anak-anak yang belum mengerti tentang aurat wanita. Dan janganlah mereka memukulkan kakinya agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan. Dan bertobatlah kamu sekalian kepada Allah, hai orang-orang yang beriman supaya kamu beruntung. ( al-Nur : 31)

Berpeganglah pada janji Allah :

Wanita-wanita yang keji adalah untuk laki-laki yang keji, dan laki-laki yang keji adalah buat wanita-wanita yang keji (pula), dan wanita-wanita yang baik adalah untuk laki-laki yang baik dan laki-laki yang baik adalah untuk wanita-wanita yang baik (pula). Mereka (yang dituduh) itu bersih dari apa yang dituduhkan oleh mereka (yang menuduh itu). Bagi mereka ampunan dan rezeki yang mulia (surga). ( Al-Nur : 26 )


bagi yang sudah mampu dan cukup syarat

JALAN MENUJU KE ARAH ZINA, MAKSIAT DAN DOSA

1)      Ber’couple’. Ingat,cinta yang diredhai Allah hanyalah cinta selepas nikah.

2)      Sms dan bergayut di telefon antara ajnabi (bukan mahram) tanpa sesuatu urusan yang mustahak. Sampai bila boleh jamin hati suci tanpa maksiat??

3)      Bergaul bebas antara lelaki dan perempuan. Pergi tengok wayang, pergi karaoke dengan lelaki dan perempuan. Walaupun ramai, ia tetap pergaulan bebas.

4)      Memandang ajnabi secara sengaja, berjumpa, keluar makan. Mula-mula kawan, lama-lama,jadi ‘couple’ dah. Bila dah ‘couple’, mula la nak keluar malam-malam, siang ramai orang, nak jumpa kat tempat ‘privacy’ konon. Lama-lama, jadilah benda yang tidak diingini spt bersentuhan,makin dekat n then, hanyut sama-sama.

“cintailah yang mencipta lebih dari yang dicipta kerana yang mencipta itulah yang mencipta cinta untuk yang dicipta mencintai yang mencipta..”

sumber : http://wana93.wordpress.com/2009/11/13/cinta-remaja/

error: Content is protected !!